Over

Voorstelling Baseline TennisOpleidingen

BTO Sportschool staat garant voor een totaalbeleving van sport met een uitgewerkt tennisprogramma. Kwaliteit, individuele sportieve begeleiding van A tot Z én fun vormen onze kernwaarden. We hebben een divers aanbod van trainingen en stages voor kinderen (vanaf 2,5j) en volwassenen waarbij sport én tennis het hele jaar door centraal staat zodat elk individu zich ten volle sportief kan ontwikkelen.   

BTO Tennisschool is een onafhankelijke tennisschool, actief op 4 clubs:

  • GT Keiheuvel
  • TC Hechtel-Eksel
  • Neerpeltse Tennisclub
  • KTC Helzold

Vanaf 2.5 jaar:

Bij jonge kinderen focussen wij op de ontwikkeling van de algemene motorische vaardigheden. Dit doen wij door onze Multi SkillZ waarbij kinderen al spelend hun fysieke vaardigheden ontdekken . Op deze manier ontwikkelen kinderen een brede sportieve basis die belangrijk is bij elke fysieke activiteit. Sinds januari 2020 zijn we een erkende Multi SkillZ Academy en worden wij gesteund door Sporta.

Kidstennis

In onze tennisschool volgen wij het kidstennis-principe van TennisVlaanderen. Hierbij leren kids al spelend de basistechnieken van tennis en wordt er voornamelijk gefocust op het ‘fun-element’ van tennis én sport. Onze kidstennislessen blauw & rood worden getraind in blokken van 1.5u waarbij we bewust gekozen hebben om de kinderen 30 minuten te laten Multi Skillen. Een brede motorische basis ondersteunt de kinderen binnen hun tennisontwikkeling.

Competitie & Recreatie

Competitie is een belangrijk element binnen onze tennisschool. Vanaf rood worden alreeds talentvolle kidstennissers geselecteerd om een uitgewerkt competitiepakket te volgen. Dit bevat individuele trainingen, groepstrainingen en conditietrainingen. Deze spelers worden ook gecoacht en begeleidt bij tornooien en interclub.

Voor recreatiespelers hebben we een uitgewerkte kalender vol met sportieve (tennis)activiteiten. Fun neemt hierbij de overhand.

Performance team

Talentvolle competitiespelers vormen het ‘BTO Performance team’.

Tennis staat voor kracht, lenigheid, explosiviteit, snelheid en techniek. Het is met andere woorden een sport die een veelzijdige vorming vraagt. Deze vorming vergt training op een hoger niveau; het performance team BTO.

Volwassenen

Onze volwassen-werking bestaat uit Start 2 Tennis waarbij men op een laagdrempelige wijze de basis van tennis kan leren. Daarnaast is er ook een aanbod van tennislessen en stages voor zowel recreatieve als competitiespelers.

Trainers

Kwaliteit van trainingen op elk niveau primeert. Daarom werken wij enkel met gediplomeerde tennistrainers en helpen we jonge gemotiveerde trainers bij het behalen van een diploma en het ontwikkelen van de juiste competenties als tennistrainer.

Interne trainers worden ook continu begeleid en bijgeschoold.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info