Kidstennis

Kidstennis is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma’s kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier, hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.

Kidstennis bij BTO start vanaf het 1e kleuterklasje tot 12 jaar. Hierbij staat ‘fun bij tennis’ centraal! We hebben een aanbod voor zowel recreatieve als competitiespelers. Tennissen bij BTO is niet enkel tennisles volgen. Er zijn verschillende leuke activiteiten gepland die enerzijds de kinderen helpen om zich volledig sportief te ontwikkelen én anderzijds ook zorgen voor een toffe groepssfeer.

Tennissen & bewegen bij BTO begint vanaf het 1e kleuterklasje. Hierbij starten we met Multi SkillZ. Multi SkillZ is een niet-sportspecifieke methode die kinderen de kans geeft om hun motorische vaardigheden op een leuke actieve manier te ontwikkelen. Er wordt gefocust op een brede motorische ontwikkeling, sportieve en sociale vaardigheden die kinderen de kans geven om hun volledig te ontwikkelen.

MultiSkillz 4-5j
In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Ze beleven plezier en maken vriendjes. De algemene motorische vorming wordt gestimuleerd met coördinatie-oefeningen en algemene bewegingservaring met een eerste aanzet voor de verschillende technieken.

Kidstennis Blauw-Rood 5-8j
In deze kleur worden enerzijds de algemene motorische vaardigheden verder ontwikkeld. Anderzijds leren de kinderen de basiscompetenties van tennis op een leuke en speelse manier. Hierbij zijn er ook al wedstrijdvormen geïntegreerd in de tennislessen.

Kidstennis Oranje-Groen 9-12j
Vanaf oranje zullen de tennislessen voornamelijk focussen op tennis-specifieke vaardigheden. Fun staat hier natuurlijk nog centraal, maar we hebben ook een aanbod voor de competitiespelers. Kinderen worden bij tornooien & interclubs begeleidt door BTO.

OPGELET: de leeftijden zijn richt-leeftijden.
De trainers van BTO zullen beslissen in welk niveau je kind zich bevindt, zodat elk kind zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar kidstennis@bto-tennisschool.be!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info